Persoonsbegeleiding en Close-Protection

Helaas ervaren sommige topmanagers en bestuurders de nare gevolgen van hun verantwoordelijke functie: negatieve belangstelling van personen of organisaties die uit zijn op zijn of haar kennis, informatie, of, en dan wordt het persoonlijk, personen die criminele bedoelingen hebben ten opzichte van de bestuurder of zijn/haar familie.

Indien er enige aanleiding is dient er een risicoanalyses gemaakt te worden.

Pure Mobility werkt samen met gekwalificeerde bedrijven die een gedegen risico analyse kunnen maken en tevens gespecialiseerd personeel en materiaal kunnen inzetten.

Soms vergen bepaalde omstandigheden maatregelen die slechts tijdelijk van aard zijn.

Bijvoorbeeld in het geval van een buitenlandse reis naar risicogebieden. Op sommige bestemmingen (denk aan bijvoorbeeld China, Rusland, Noord-Afrika en het Midden-Oosten) is het eenvoudig niet wenselijk dat een CEO of bestuurder zonder begeleiding (van bijvoorbeeld een van onze Persoonsbegeleiders) alle logistieke details van zijn reis zelf moet regelen.

Men loopt als bestuurder van een grote organisatie veel eerder risico dan men denkt.

Nederland is maar klein, maar speelt wel een rol die van belang is op het wereldtoneel. Zo is Nederland lid van een aantal internationale samenwerkingsverbanden, zoals de Europese Unie en de NAVO. Ook zijn er veel internationale organisaties in ons land gevestigd en hebben wij een hoogontwikkelde kenniseconomie waarin voortdurend technologische en logistieke innovatie plaatsvindt. Door onze cultuur van openheid is het niet verbazingwekkend dat mensen proberen daar hun voordeel mee te doen.

Bewust omgaan met bijvoorbeeld kennisdragende apparatuur en zorgvuldig zijn in contacten die er worden gelegd tijdens een buitenlandse reis is daarom van groot belang.

In zulke gevallen is het geen overbodige luxe als een van onze persoonsbegeleiders de Bestuurder of Manager begeleid tijdens zijn reis. Praktische zaken die uiteenlopen van het soepel verlopen van de logistiek tot het maken van reserveringen bij restaurants of hotels, tot technische ondersteuning bieden voorafgaand of tijdens belangrijke presentaties. Deze (vaak onzichtbare) ondersteuning kan niet alleen veel werk en zorgen uit handen nemen maar ook bijdragen tot een bescherming van gevoelige informatie, of deze nu elektronisch is opgeslagen of in het hoofd van de Manager.